ÁLLATVILÁG
Név Szezon Jellemzői
Őz ápr. 15-től
Az őz Eurázsiában , így Magyarországon is igen elterjedt. Trófeája, az agancs, melyet a bak visel és egész évben levet. Magyarországon terítékre hozott trófeái a világelsők között szerepelnek bizonyítván a hazai őzgazdálkodás kiemelt színvonalát.
Muflon   november 1.-től -  
  - december 31.-ig  
A hazánkban nem őshonos faj, Korzika, Szardínia szigetéről származik. Kicsi a mozgáskörzetet (3-5 km), nagyobb állomány él kis területen. Trófeája a kosok fejét díszítő folyamatosan növekvő tülkös szarv, amely 6-7 évesen éri el a maximumot, akár 100 cm-t is.
  Dámszarvas   októbertől
Ez a faj Európában őshonos, nagy létszámú állományok élnek hazánkban, azon belül Somogy és Baranya megyében is. Trófeája a bikán található, lapát formájú agancs, melyet évente vált. Különleges formája miatt igen kedvelt vadásztrófea.
Gímszarvas szeptember 1-je
A magyarországi erdők "koronás királyai" Európában és a Közel-Keleten őshonos. A minőséget a Közép-Európai állomány képviseli hazánkkal az élen. Trófeája az agancs, melyet a hím állat hord, és évente vált. Baranya, Somogy megyében általában már augusztus végén elkezdődik a vadászati idény. Magyarországon érmes trófeák aránya a kilövések számától függően 35 %.
Vaddisznó egész évben
A disznófélék családjának egyetlen európai képviselője a hazánkban is megtalálható vaddisznó. Elterjedéséből, szaporodási viszonyaiból adódóan ma Magyarországon olyan vadfajtának tekinthető, mely minden vadász számára elérhető, akár egyéni akár társas vadászatok során. Trófeája a különlegesen fejlett agyara és szemfoga.