Boldogasszonyfa-Horgásztanya(horgászat,vízibicikli,csónakázás)

Történelmi áttekintés: Boldogasszonyfát az 1300-as években említik először Bodugazunfalva néven. Az 1400-as években Boldog Assonfalva, majd az 1500-as években Boldogh Asszonfa, az 1700-as évek végétől Boldogasszonyfa, később azonban Poltikász, majd Poldikász neveket is kap a falu. Az 1700-as évek elején kezdték toborozni a telepeseket Németországból, így került Boldogasszonyfára később a sváb lakosság. A község Igmándi birtok volt, kastélyuk és egyik kúriájuk még ma is áll. A kúriából, mely a falu Szigetvár felöli végén található, vendégház lett, amiben, egész évben fogadják a vendégeket. A falu másik végén a kastély látható, ami még sajnos nem talált gazdára. A település egykori lakosa volt Fornszek Sándor, aki az 1948-as szabadságharc törhetetlen bajnoka, íróként a szabadságharc történetének leírásával vált ismertté. Síremléke itt áll a temetőben, ahol minden március 15-én megemlékeznek róla az iskolások és a falu lakói. Templomunkat 1872-ben szentelték fel, nem rég lett felújítva, és nem elfogultság, ha azt mondjuk, hogy a környék egyik legszebb temploma. Érdemes megnézni. Boldogasszonyfa gazdasági élete sem volt elhanyagolható a múltban, hiszen működött itt malom, pálinkafőzde, nagybani disznóhízlalás, tejszövetkezet. A faluban sok mesterember élt, ezek kovácsok, kőművesek, bognárok, asztalosok, ácsok, szabók voltak.

Elérhetőség:
Boldogasszonyfa, Petőfi u. 53.
Telefon:+36-73/702-003
Fax : +36-73/702-030

A Zselic déli lejtőjénél található a kemping a 10 ha-s horgásztó partján. A kemping 1,5 ha-s füves félárnyékos területén több kiépített lakókocsihely található. A gyerekeknek játszótér, labdázó hely, az üdülőknek csónakázás vízi biciklizés és lovaglási programokat tudunk ajánlani a horgászaton és a vadászaton kívül. A horgásztó intenzíven telepített. A Horgásztanyán nyolc kétágyas szoba áll egész évben a pihenésre vágyók rendelkezésére. A frissen renovált régi kúriában minden igényt kielégítő apartmanok bérelhetők. A környék festői tája, túrázók kedvelt kirándulóhelye.
A horgászathoz állami jegy kötelező, (ld. táblázat 11 old.)! A kisebb halakat vissza kell helyezni a tóba! A gáton és az alsó tavon horgászni TILOS! Horgászni csak két bottal és legfeljebb 2 szerelékkel lehet, horgászat végeztével a halakat be kell mutatni. Szabálytalanság esetén a napijegy bevonható és halakat piaci áron számoljuk fel.Érdekesség a nagyvilágból: műlegyező horgászat   


 
Jegyár
(Ft.)
Bot
(db.)
Kifogható halfajta
Mennyiség
Nemes
Ragadozó
Egyéb
Nemes
Ragadozó
(db.)
Egyéb
(db.)
Felnőtt
1900
2
ponty
amur
csuka
harcsa
süllő
törpeharcsa
keszeg
kárász
2
1
3
Ifjúsági
1400
1
ponty
amur
csuka
harcsa
süllő
törpeharcsa
keszeg
kárász
1
0
3
Gyermek
700
1
ponty
amur
csuka
harcsa
süllő
törpeharcsa
keszeg
kárász
0
0
3


Csuka Keszeg Harcsa
Ponty Amur Törpeharcsa
Ponty